Biografie

Corleone the Band is ontstaan in 2015 toen toetsenist Arjan Spaan en zanger Jørgen Heinink elkaar hebben ontmoet tijdens de talentenjacht “The Voice of Cabauw”. Er was een duidelijke klik en inspiratie om samen een band te vormen. In hun grote muzikale netwerk werd gezocht naar soulmates en deze werden na wat omzwervingen gevonden: Gitarist Don Johnson, bassist Otto Ouderkerk en drummer Vincent van Tuil.

Zowel Arjan en Vincent alsook Don en Otto hebben een muzikaal verleden samen. Arjan en Vincent speelden eerder samen in Crashdog. Don en Otto speelden begin jaren 90 samen in Jacky & the Terrible O’s. Don is afgestudeerd gitarist en gitaarleraar. Zanger Jørgen is ook actief bij VandeWitt en speelt in Dicky Rosewater Trio. Arjan wordt regelmatig gevraagd als sessiemuzikant en Vincent heeft drumclinics gevolgd van Cesar Zuiderwijk.

Begin 2021 werd afscheid genomen van Don en is Cor Stoots de gelederen komen versterken met gitaar.

Op het podium staat een technisch onderlegde en ervaren band die onderling veel plezier heeft in het met elkaar muziek maken. Maar de interactie met het publiek is evenzo belangrijk. Hun fulltime doel: een gave performance neer te zetten waar het publiek en zijzelf van genieten.